6/26/2012

Flower crowns

Ne znam da li je sve počelo još sa Frida Kahlo-om, pa ceo taj šmek 60-tih, ali je definitivno kao trend tu, vratila se ta cvetna manija, možda sa Lana del Rey, njenom muzikom i spotovima, cveće u svim oblicima, bojama i veličinama kao detalji u kosi, u obliku cvetih venaca. Pravo cveće, suvo ili veštačko nije ni važno, uvek možete da birate u kom pravcu želite da idte i šta da postignete, od šik boho look-a, preko svakodnevnog, do potpuno glamuroznog.

6/22/2012

A hint of lace

Malo čipke, malo mekog tila u kombinaciji sa lanom. Kremasti tonovi i omiljeni sladoled iz prošlog posta kao obavezno rashlađivanje ovih dana. Novi ukusi i novi tonovi! Vedri, da ne opterećuju leto. A leto bez mora... Bez vode... Ne moze! Sanjam ga svaki dan! Šumi i miriše...
Nešto slikano i čuvano od pre više od nedelju dana... Moja M. je na moru i jedva čekam da dođe...da mi sve priča na sladoled pauzi!
Petak je! Zato smestite se negde blizu vode, reke su nam tu, na dohvat ruke, pogled daaaleeeko, voćkasti freezer, misli šarene...lubenica i uživajte u vikendu! Ah, da...osmeh ne skidajte! Nikako! ;)

6/18/2012

Freedom²

Prošle nedelje održan je Belgrade Design Week u prostoru renovirane Narodne biblioteke. Puno dobrih predavača držalo je konferencije tri dana i Beograd je za ta tri dana bio deo svetskih tendencija, deo novih dizajnerskih ostvarenja, kroz njega su prošetale misli uspešnih ljudi, dizajnera, arhitekata koji su svoje misli, ostvarenja, inspiracije delili sa svima koji su posetili Narodnu biblioteku tih dana. Inspirativno!
Sam prostor biblioteke kao mesto susreta i razmene ideja inspirativan je sam za sebe. Renoviran, modernizovan, prilagođen savremenim tehnologijama, transparentan, slobodan, otvoren...sa starom opnom i novom ispunom u vidu potpuno novog rešenja rekonstrukcije od strane arhitekte Zorana Radojičića (koji je bio i jedan od predavača na BDW) poziva na slobodu boravka u njemu. Kombinacija teškog betona kao sećanje na staro i sačuvano, naspram transparentnosti staklenih pregrada, uticaj novog, štampanih portala, otvorenih prostora za odmor koji se nadovezuju i prepliću, sa mobilijarom u drvetu i elementima čelika. Prostor stvarno izgleda sjajno!
Prostor biblioteke postaje i izložbeni prostor BDW-a.

6/13/2012

In between...

Sve je dozvoljeno! Igra je poželjna, mašta obavezna! Sve se kombinuje i srebro i zlato i lepršavi i teški materijali, svila i mako, dezeni, cveće, puno cveća, pa zajedno sa animal printom! Flora i fauna! Kao total look, u vidu detalja cipele ili tašne, onako kako želite.
Sve u nijansama bež, razigrano cvetnom suknjom visokog struka gde se u momentima javlja čitav spektar boja, kombinovano sa Tašnarija torbom sa animal printom, resama i omiljenom ogrlicom u gornjem delu smireno belom majicom i velikim bež džemperom. Torba je nastala po mojoj ideji, a Tašnarija tim je sve to realizovao i pretvorio u stvarnost u okviru sjajne akcije Bloggers for Tašnarija .

6/06/2012

"Art Power"

Sigurna sam da ste kroz ovaj blog, njegove postove shvatili koliko volim ilustracije i kolaže. One bleskaste, pomalo tupsonske izraze lice na crtanim junacima :), ali i ozbiljne, pomalo setne, divne koje vode u neki potpuno novi svet, bajkovit. Sigurna sam da se sećate OVOG post i sjajne Katy Smail koja je mališanima omogućila na trenutak pravu bajku!
Kada sam ugledala ART POWER editorijal ELLE Belgium za jun oduševila sam se i odmah setila! :)
Ovoga puta model Robin Hölzken igra se sa crtanim junacima poznatog umetnika, ilustratora i hip-hop muzičara Kid Acne koji kreiraj editorijal zajedno sa fotografom Hicham Riad.
Cela atmosfera ispunjena je letom, svežim bojama, suncem, preplanilom kožom, savršenim mestom, maštom...

Sloj pausa koji uvodi maštu u stvarnost! 

6/04/2012

Color palette for this week

Ovu nedelju bojimo veselim letnjim bojama! Od nežnih nijansi kremasto bež, bele kafe, preko nežno roze i koralne, pa sve do jagoda crvene, banana žute,a sve rashlađeno lime zelenom! Cveće, voće, hladnoća i slatkoća omiljenih kugli sladoleda, sve mirisno i ukusno! Mirisno na leto, sunce na koži i po koja kap soli u kosi!
Ovo je TA nedelja! ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...