10/12/2011

I still believe in fairy tales

Bajke! Obožavam! Obožavam ono sećanje na meku, toplu postelju i tatine priče pred spavanje. Sećanje na knjige u rukama, posmatranje istih ilustracija do najsitnijih detalja...zamišljanja, maštanja... Nema kraja! I svaki put iznova interesantno, i svaki put kao da je prvi /o oou...ovo podseća na neku pesmu :P / i svaki put kao da je neki drugi, novi svet!
A onda sam porasla! ...i upoznala Katy Smail! ...upoznala kroz njene ilustracije i hop...eto me opet, sećanja iz detinjstva na dohvat ruke. Ilustracije nežne, pomalo tužne, setne, kao iz nekih starih knjiga, priča, bajki, basni...
Njen rad nas direktno katapultira u svet nežnosti, ljubavi, sete... Inspirisane modom! Njene ilustracije su slojevite, kroz ilustraciju samo jedne osobe ona priča čitave priče! Sjajna!!!








Katy Smail je rođena u Škotskoj, živi i radi u Njujorku, ilustruje knjige, magazine, on line časopise... Katy je devojka uvek sa trakom i ogromnom mašnom u kosi, svoju mladju braću oblačila je u haljine i organizovala revije za mamu i tatu, čvrsto rešena da sa deset godina nosi cvetne helanke i marame u kosi, obožava bajke, misli da je moda bajka u kojoj ljudi obučeni svako na svoj način stvaraju tu neponovljivu magiju. Obožava lije i Bob Dylan-a.
Pa kako ne voleti Katy! Ona stvara magiju...ovi mališani žive svoju bajku!  






Ova ilustracija me neodoljivo podseća na scenu iz Pepaljuge, kada joj ptičice pomažu da se spremni za novi dan! Sećate se? ;) Preslatko!


za KikoKidsWovenplay




photos by google, Katy Smail

27 comments:

  1. mmm, sta prvo reci...podseca na moj omiljeni deo iz crtaca-kad pticice pomazu da zapocne novi dan-predivno predivno predivno, pa kad njih cetiri onako u vazduhu zategnu jastuk...mmm, idem i ja sada da raspremim krevet-mozda dodju i kod mene ;)
    i oobozavam kad misici beze od strasne velike macke sa svojim kukuruzima a mali debeli hoce da stavi bar jos jedan :))))
    ...uuu, sta sev napisah, valjda se ne ljutis :)
    Mima

    ReplyDelete
  2. Divne ilustracije, ove poslednje me podsjecaju na ruske bajke ;)

    svrati :*

    ReplyDelete
  3. ooo divne su, fenomenalno otkrice! ima sve sto ja volim macke, tufne, frizure! idem sad da skidam slike za pozadinu za laptop^.^ hvala!!!

    ReplyDelete
  4. Predivne su,posebno ove sa klincima:)Sjajno otkrice:)

    ReplyDelete
  5. Predivne su! Stvarno su pomalo sjetne...
    I momenti sa macama, savršeno!;)

    ReplyDelete
  6. Jao, koliko je ovaj post predivan... Navikli smo da ti imas malo drugaciji pristup, ali ovo me toliko odusevilo i nekako uzromantisalo...
    Bas ti hvala sto sa nama delis ovakve stvari... CMOK

    ReplyDelete
  7. Katy je fenomenalna, drago mi je da si pisala o njoj, divan post :)

    ReplyDelete
  8. preeeelepe su ove sa djecom i docrtanim zbunjenzi zivuljkama... stvarno su posebne! :*

    ReplyDelete
  9. @Mima kako da se ljutim breee...obozavam tvoje komentare!:) daaa,daaa...misici su haos...pa otvori ustasca da zubicima pridrzava...preslatko, ali mi je uvek ta scena bila napeta, svaki put kad sam gledala, mnooogo sam se plasila te grozne macketine! :)
    joooj,sad mi se gleda pepeljuga! :) hehe...
    @MMirjana oh, blush! Hvala ti draga na divnim recima! ih, pa naravno zato smo bloga i ja tu!;)
    ljubac
    drago mi je da vam se svidja! Uzivajte! :*

    ReplyDelete
  10. Mnogo mi se svidja Anjac ovaj post!!Bas me je i ratilo u detinjstvo.Skroz si u pravu za ono iz pepeljuge..a moze (oni prvi kolazi) da posluze kao i nasa inspiracija.:))

    ReplyDelete
  11. lepa strana roditeljstva je i to sto ponovo uranjas u svet bajki:)))i crtanih filmova.Divan post,slicice + crtez su sjajna kombinacija.MOzda pokusam u "domacoj radinosti" nesto slicno:)

    ReplyDelete
  12. Lepe asocijacije;)) Bajke su z auvek..ne zaboravljaju se.,Ja se sada kroz moju klinku ponovo podsecam:)

    ReplyDelete
  13. ovo sa decicom mi je preslatko, u pravu si, skroz podseca na pepuljugu :)
    inace me ostale ilustracije podsecaju ne znam zasto na one papirnate lutkice koje smo mogli da oblacimo sa odecom koja je takodje bila od papira :)

    ReplyDelete
  14. prvi put cujem za nju i nemogu ti opisat koliko me odusevljava!!predobro :))

    ReplyDelete
  15. Prelepe ilustarcije! Ja obozavam bajke, a i moj posao mi dozvoljava da ih pricam klincima svaki dan, tako da mislim dok sam ziva volecu ih!

    ReplyDelete
  16. divno, pogotovo ovo sa decicom, cutness overdose!:)

    ReplyDelete
  17. I ja ih volim!:) A meni je omiljeni crtani Pepeljuga nekako se pronalazim u njoj hehe ;) a ta scena oko pripremanja haljine mi je najlepša!:)

    ReplyDelete
  18. divnooooo

    new post♥mfashionfreak

    Please follow me if you're not already. I'd love to get more followers! I'll follow you back.

    ReplyDelete
  19. oh kakve divine ilustracije!

    ReplyDelete
  20. verujem i uvek cu verovati! :)a ova bajka koju si ti ispricala je stvarno posebna! :)))

    ReplyDelete
  21. divni su radovi, posle prve slike odmah sam se setila Andersenove Devojcice sa sibicama :))))) prava bajka, a opet tako setna. Uglavnom, slike su skinute i jedna ( ona sa decicom ) vec krasi moj desktop :))))
    ljub jovo

    ReplyDelete
  22. Super crtezi! Posebno mi se svidja prva ilustracija. :) xoxo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...